sluiten

fr en nl Nonsense Love Nonsense Family Barabistouille

"Nonsense" is een spel dat op kundige wijze
het absurde en het surrealisme met de Belg verbindt.
Het zal u de vrije verbeeldingskracht uit uw kindertijd
laten herbeleven als het u tot improviseren dwingt op
onbetamelijke situaties !
Zet onopvallend een piano
tussen mensen die in een propvolle bus staan...

of breng een krokodil een kleuterschool

binnen zonder achterdocht te wekken!
FNAC
CLUB
CHALLENGE
KINKAJOU rue Haute 340 1000 Brussel
GRASSHOPPER Grasmarkt 39-43 1000 Bruxelles
WONDERLAND Rue des Chartreux 23 1000 Bruxelles-ville
MULTI JEUNESSES Boulevard Anspach 126 - 128 1000 Bruxelles-ville
LA GRANDE RECRE 314 - ANSPACH Rue Grétry 12 1000 Bruxelles-ville
INTERTOYS Laeken Av. de Busleyden 8/10 1020 Laeken
BROZE 03 - Laeken Rue des Palais Outre-Pont 420 1020 Laeken
ARTAN HOSPITALITY (Funkey) Rue Artan 116 1030 Schaarbeek
LIBRAIRIE 100 Papiers Avenue Louis Bertrand 23 1030 Schaerbeek
WOODEE - Samoah NEW Rue Félix Marchal 31/35 1030 Schaerbeek
FILIGRANES Avenue des Arts 39 1040 Etterbeek
DEDALE Rue Gérard 138-140 1040 Etterbeek
TELELIVRE SPRL TAPAGE Cours Saint-Michel 83 1040 Etterbeek
OLI-WOOD TOYS SPRL Av de la Chasse, 94a 1040 Etterbeek
LA GRANDE RECRE 304 - BRUXELLES Avenue de la toison d'or 40 1050 Ixelles


Geschiedenis

Dit eenvoudige en grappige, Belgische spel ontstond meer dan 20 jaar geleden, onder de naam « Carabistouille ». Toen het in 1991 op de markt kwam, was het spel een overweldigend succes en in verschillende landen werd het tot 'Spel van het Jaar' verkozen. Op enkele jaren tijd gingen tienduizenden exemplaren over de toonbank. De ploeg van Jaques Mercier behoort tot de onvoorwaardelijke fans!

Overtuigd door de herhaalde vraag van het publiek dat het spel wilde kopen, besloten Véronique Houbaert en Marcel Veelo enkele maanden geleden om zich opnieuw in het uitgeefavontuur te storten en Editions du Hibou nieuw leven in te blazen.

Ze namen het spel grondig onder de loep en besloten om het een nieuwe naam, een nieuwe, kubusvormige verpakking en vereenvoudigde spelregels mee te geven en alleen de essentie te behouden!

Hoe wordt Nonsense gespeeld ?

Bedoeling van het spel is om, op basis van een gegeven situatie, een verhaal van 1 minuut te vertellen en om daarin een geheim woord te verstoppen. Uiteraard mag niemand dat bewuste woord ontdekken! Kletsmajoren zullen het leuk vinden om de andere spelers om de tuin te leiden, terwijl meer verlegen types met plezier zullen ontdekken dat ook zij improvisatietalent hebben! Een echte revelatie. Sommige spelers zullen hun verhaal erg rationeel opbouwen, terwijl andere de meest fantasierijke of fantastische verhalen zullen opdissen.

De toeschouwers winnen wanneer ze voldoende doorzicht hebben om het verborgen woord of de verborgen woorden te ontdekken. Geen dode momenten in dit spel, want zelfs wanneer men niet improviseert, blijft men zoeken naar de geheime woorden!

Nonsense, dat is ook persoonlijke ontwikkeling én voor alle generaties!

Het spel ontwikkelt de creativiteit, het luisteren en het zelfvertrouwen. De spelers ontdekken het plezier om voor een groep(je) te spreken en om zich daarbij zelfs te ontspannen! Bij de jongsten stimuleert Nonsense de spreekvaardigheid en verrijkt het de woordenschat! Grootouders koppelen het nuttige aan het aangename door met hun kleinkinderen te spelen en tegelijkertijd hun hersenen te trainen! De kers op de taart: dankzij de meertalige kaarten (Frans, Engels en Nederlands) blijkt dit spel ook een uitstekend middel -tegelijkertijd speels en efficiënt- om de talenkennis bij te schaven.

Vanaf oktober 2010 zal dit spel, via Asmodee, te koop zijn in alle goede speelgoedwinkels die hun klanten ook advies geven

Over Asmodee

Asmodee is de Europese leider in de distributie van gezelschapsspelen en trading cards. Asmodee is aanwezig in België, Nederland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Via een dochteronderneming is het bedrijf ook actief in de Verenigde Staten en Canada. Asmodee is ook een gevierd uitgever van gezelschapsspelen, met wereldwijde successen, zoals het bekende Jungle Speed (nummer 1 in de verkoop in Frankrijk en de Benelux).


Editions du Hibou S.P.R.L
83 Eikestraat
3080 Tervuren
Belgium


Tel : +32 478 31 31 49
Mail : info@editions-hibou.be
>>